FAALANGST

Faalangst bestaat in vele verschillende vormen. Faalangst door druk van buiten af, of misschien heb je wel iets meegemaakt, waardoor je steeds erg zenuwachtig wordt. Het kan zelfs zijn dat je niet durft te beginnen met rijlessen omdat auto rijden je erg spannend lijkt. Dit is ook een vorm van faalangst.

In de praktijk is ons gebleken dat veel beginnende bestuurders een vorm van faalangst hebben. Om deze leerlingen nog beter te kunnen begeleiden hebben wij hiervoor een speciale opleiding gevolgd en zijn dan ook gecertificeerd “Faalangstinstructeur”.

 

Fouten maken is niet erg

Het belangrijkste om te weten is dat fouten maken tijdens je lessen of zelfs op je examen helemaal niet erg is. Iedereen maakt fouten. Niemand verwacht van je dat je in één keer alles goed doet. Tijdens je opleiding zal je instructeur je hier ook steeds weer op wijzen.


Zenuwen helemaal wegnemen lukt nooit

Het is onmogelijk om je zenuwen bij rijlessen of bij je examen helemaal weg te nemen, en dat is ook helemaal niet erg. Iedereen heeft last van spanning als hij of zij examen moet doen. Dit is normaal. Het wordt echter faalangst als de zenuwen zo erg zijn dat je niet meer normaal kan functioneren. Rijschool Van de Belt zal je zoveel mogelijk begeleiden bij je faalangst, zodat je je examen zo goed mogelijk kan doorlopen.

 

Speciaal Faalangst Praktijk Examen

Het CBR kent een speciaal examen voor leerlingen met faalangst. Dit examen is niet gemakkelijker maar er wordt meer tijd voor jou gereserveerd. De examinator van een faalangstexamen heeft hiervoor een speciale opleiding gevolgd. Tijdens het faalangst examen heb je de mogelijkheid een time-out te nemen om je zenuwen weer onder controle te krijgen.

HANDIGE LINKS

Wil jij ook je rijbewijs halen bij Rijschool van de Belt? Registreer je dan via onderstaande link!

Log je hier in en bekijk je geplande rijlessen. Plan je afspraak. Komt deze niet zo goed uit? Wijzig ‘m dan!

Voordat je het examen kunnen aanvragen moet je ons daarvoor toestemming geven, dit doe je door de rijschool te machtigen. Klik op de onderstaande link en vul je het nummer van onze rijschool in: 1777R4

Vul hier rechtstreeks je medische verklaring in bij het CBR.