AANHANGWAGEN

Bij Rijschool van de Belt

Voor het rijden met een aanhangwagen achter de auto heb je soms voldoende aan het autorijbewijs (B). Het kan ook zijn dat je een aanhangwagen rijbewijs (BE) nodig hebt. Dit wordt o.a. bepaald door het gewicht van de auto en het gewicht van de aanhangwagen.

In principe kan je zeggen dat je bij een aanhanger die meer weegt dan 750 kg een BE rijbewijs nodig hebt.

Voor het  BE-rijbewijs hoef je geen theorie certificaat te halen. Het CBR toetst tijdens het examen of je met een aanhangwagen veilig in het verkeer kunt deelnemen, op de juiste wijze rekening houdt met de beperkingen (qua rijden en zicht) en of je er goed mee achteruit kunt rijden. Achteruitrijden kan zowel in een rechte lijn als een bocht achteruit. Ook toetst het CBR of de kennis voldoende is met betrekking tot lading, kenteken papieren, welke aanhangwagens door welke auto’s getrokken mogen worden en de wettelijke eisen die er aan de inrichting van een aanhangwagen gesteld worden.

Tijdens een 2 uur durende intake les kunnen wij een goede inschatting maken hoeveel lessen er nodig zijn. In overleg wordt het praktijkexamen gepland. Je hoeft geen theorie examen af te leggen.

HANDIGE LINKS

Wil jij ook je rijbewijs halen bij Rijschool van de Belt? Registreer je dan via onderstaande link!

Log je hier in en bekijk je geplande rijlessen. Plan je afspraak. Komt deze niet zo goed uit? Wijzig ‘m dan!

Voordat je het examen kunnen aanvragen moet je ons daarvoor toestemming geven, dit doe je door de rijschool te machtigen. Klik op de onderstaande link en vul je het nummer van onze rijschool in: 1777R4

Vul hier rechtstreeks je medische verklaring in bij het CBR.